Evenimente, stiri, opinii - Realitatea online

Fii Martor Ocular! Vezi, spune ce crezi.. Stiri, informatii, monden, afaceri, life&style.. Totul in timp real..

Studiu asupra fenomenului de premonitie

Oamenii de stiinta au efectuat un studiu pe o serie de 26 de cercetari publicate intre 1978 si 2010, ajungand la concluzia ca „activitatile anticipatorii anormale” – fenomen cunoscut popular sub numele de „premonitie” – exista cu adevarat, fiind posibil sa existe o legatura intre aceste activitati si descoperirile recente din domeniul biologiei cuantice.

Cercetatorii recunosc ca mintea subconstienta stie, de multe ori, mai multe decat mintea noastra constienta. „De exemplu, masurile fiziologice arata ca reactiile subconstiente tind sa le preceada pe cele constiente”, spune Julia Mossbridge, coordonatorul noului studiu. „Ceea ce a fost neclar pana acum este daca oamenii au intr-adevar capacitatea de a prezice evenimente importante din viitor fara a avea vreun indiciu referitor la acestea”, explica Mossbridge.

Mossbridge a oferit ca exemplu un scenariu in care o persoana care poarta casti pe urechi si se joaca un joc video nu ar putea sa auda ca seful sau se intoarce la birou. „Analiza noastra arata, insa, ca atunci cand oamenii sunt atenti la propriul corp, pot detecta aceste «activitati anticipatorii anormale” cu 2 pana la 10 secunde inainte, inchizand jocul video la timp”, explica cercetatoarea. „Acestia ar avea suficient timp sa deschida documentul la care se presupunea ca lucreaza, chiar inainte ca seful sa intre in camera”, adauga Mossbridge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *