Evenimente, stiri, opinii - Realitatea online

Fii Martor Ocular! Vezi, spune ce crezi.. Stiri, informatii, monden, afaceri, life&style.. Totul in timp real..

Presentiment sau premonitie cu Mossbridge

Legat de studiul premonitiei relatat in articolul anterior, premonitia este un fenomen caruia i se mai spune si „presentiment”, insa Mossbridge nu este convinsa ca oamenii „simt” cu adevarat viitorul. „Prefer sa ma refer la acest fenomen cu numele de «activitate anticipatorie anormala». Fenomenul este anormal, afirma unii oameni de stiinta, pentru ca nu-l putem explica folosind cunostiintele actuale despre biologie; cu toate acestea, descoperirile noi din domeniul biologiei cuantice ar putea duce la intelegerea sa. Este anticipatoriu, deoarece pare sa prezica schimbari fiziologice viitoare ca reactie la un eveniment necunoscut, si este o activitate, deoarece este compusa din schimbari ale pielii, ale sistemului nervos si a celui cardiopulmonar”, explica Mossbridge.

Studiul confirma existenta acestui fenomen (premonitia), insa nu crediteaza ipotezele care sustin ca acesta are o explicatie supernaturala sau paranormala. Cercetatorii considera ca, in ciuda faptului ca inca nu a fost inteleasa, cauza acestui proces de anticipare – premonitia – este rezultatul unor procese fizice.

Cercetarea a fost efectuata cu ajutorul lui Patrizio Tressoldi de la Universitatea din Padova si Jessica Utts de la University of California, Irvine, rezultatele fiind publicate in jurnalul stiintific Frontiers in Perception Science.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *